Met de auto
Vanuit Utrecht is het ongeveer 2000 km rijden. De snelste weg is en blijft de autobaan. De meest voor de hand liggende route via de autobaan loopt via Luxemburg, Metz, Nancy , Dyon, Lyon, Orange, Narbonne tot men in Perpignan de Spaanse grens bereikt. De autoroute loopt dan verder door Barcelona, Salou, Valencia richting Alicante. Ongeveer 50 km voor Alicante verlaat men de autobaan bij Benidorm (afslag 65). Vanuit Altea is het nog 5 km tot in Playa Albir.

Een goed advies is om deze trip niet in 1 dag af te werken. Langs deze route liggen er voldoende overnachtinghotels waar u kunt uitrusten om de volgende dag uw tocht weer fit verder te zetten. Een paar goede en goedkope voorbeelden langs de Franse autobaan zijn de hotelketens Formule 1 en Etap.

In Frankrijk en Spanje zijn deze autobanen niet gratis. Voor een enkel traject is men ongeveer 150 euro aan tolgeld kwijt. Let ook op de zwarte weekends in het hoogseizoen want dan ontstaan er gegarandeerd files op deze wegen.

Het is ook mogelijk om via alternatieve wegen Playa Albir te bereiken. De nationale wegen in Frankrijk en Spanje zijn goed berijdbaar. Om met de auto via binnenwegen naar de Costa Blanca te rijden moet men wel tellen op 3 reisdagen. Liefst vermijdt men de kustweg langs de Spaanse Costa´s want deze zijn bezaaid met Spaanse vrachtwagens. Kies beter voor een route door het binnenland van Spanje. Ook aan deze wegen zijn genoeg hotelletjes te vinden om te overnachten.