L' Alfz del Pi
Alfz del Pi is een kuststreek van ongeveer 15 km. lang met prachtige, goudkleurige stranden, beschutte baaien en een heel zacht klimaat.L'Alfs del Pi is een rustige en gastvrije stad met een autentieke mediteraanse sfeer, met veel respect voor de omgeving en zijn culturele erfgoed.
L' Alfs del Pi was oorspronkelijk een versterkte dorpskern in het binnenland om de aanvallen van de Berberse zeerovers af te weren. De naam Alfs komt van het Arabisch en betekent 'vruchtbaar land'. De economie is van oudsher gestoeld op de productie van fruit- en amandelbomen en de ijzer- of gipswinning.
Albir Beach
Albir Beach is het kust gedeelte van Alfaz del Pi. "El Albir is in de laatste 10 jaar ontwikkeld. Albir heeft 2 verschillende zones. Het oorspronkelijke gedeelte is gelegen op de Sierra Albir hill site. Je kunt daar villa's & bungalows vinden met een prachtige uitzicht over zee. het 2e en meer recente gedeelte is de Beach area. Daar kun je meer appartementen gebouwen vinden met groene stroken en in het midden van dit gebied een golfbaan. Albir kun je dan ook een goed voorbeeld noemen van zoals ze dat in Spanje noemen urbanisatie.